Välkommen!

Välkommen till vår blogg som kommer att handla om handarbeten av olika slag, främst stickning, virkning och broderi, men den kan också komma att inkludera allt annat pyssel man kan tänka sig. Vi hoppas kunna inspirera dig till nya projekt.

Hildur

Hildur

tisdag 13 juli 2010

Har ni provat att virka baklänges?


Jag jobbar på med axelbandet till min väska, men det blir bara en fem minuter här och fem minuter där, så det känns inte som om jag kommer någon vart. Jag har i alla fall kommit till de sista två varven och det är kanten på bandet. För att få denna lite uddliknande avslutning, som jag även gjort upptill på väskan, så virkar jag baklänges...japp ni läste rätt baklänges. Man virkar vanliga fasta maskor fast åt fel håll. Jag letade lite på youtube och hittade då detta klipp så kan ni själva se hur det går till. Jag gillar detta sätt att göra en fin och lite annorlunda avslutning på det man virkat.

På bilden är det alltså den övre kanten som är gjord på detta vis, men jag ska givetvis ha en likadan udd på båda sidorna av kantbandet. Det ger en effekt som blir som en rundad sågtand nästan tycker jag. Lycka till!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar