Välkommen!

Välkommen till vår blogg som kommer att handla om handarbeten av olika slag, främst stickning, virkning och broderi, men den kan också komma att inkludera allt annat pyssel man kan tänka sig. Vi hoppas kunna inspirera dig till nya projekt.

Hildur

Hildur

lördag 27 november 2010

Julpyssel - dagen efter!


Igår pysslade vi så limpistolen gick varm. Det var flörtkulor, papper, filt, glitter och pärlor så det stod härliga till. Barnen målade på muggar och gjorde snögubbar och så mitt i allt gjorde de ett antal "jul-aliens". Det var enögda små snögubbar med vingar. Vad är det för fel på traditionella tomtar... :-)

Jag tror att jag hjälpte barnen mest och hade själv svårt att komma till ro med något julpyssel, men till slut satte jag mig ner och gjorde några servettringar av papperssnöre och några röda pärlor. Så lite pyssel blev det i alla fall även för mig.

Det var en härlig eftermiddag och det känns så mysigt att ha julpysslat lite nu när advent står för dörren och snön ligger vit ute.

2 kommentarer:

  1. Lovely design! Are you invented it?

    SvaraRadera
  2. Yes I did! A very simple design. It is the material that makes it work. I am not sure I know the crochet terms in english, but it is only stitches in a chain which I have put together. And then three rows of singel crochet stitches. I put the pearls in place during row number two.

    SvaraRadera