Välkommen!

Välkommen till vår blogg som kommer att handla om handarbeten av olika slag, främst stickning, virkning och broderi, men den kan också komma att inkludera allt annat pyssel man kan tänka sig. Vi hoppas kunna inspirera dig till nya projekt.

Hildur

Hildur

fredag 25 mars 2011

Återbruk!


Det tilltalar mig att vi inte bara slänger saker, utan att man tänker till på om det finns nya alternativa användningsområden för det man har som man tänkt slänga. Jag hade några t-shirts som jag inte använde längre. Någon hade tappat formen, någon hade fått ett hål på helt fel ställe och någon hade fått en fläck som inte gick bort. Sådana kläder använder inte jag utan de hamnar längst in i garderoben. Hittills har dessa kläder fått gå i soporna. Nu har jag istället behållit de som jag tycker har en fin färg och av dessa har jag klippt långa remsor. Fyra t-shirts av blandade storlekar blir nu istället för att åka i soporna en korg, att ha stickningen i. Inte så dumt tycker jag!

4 kommentarer:

 1. Maja och Oscars Faster25 mars 2011 08:28

  Det inspirerade verkligen mig! Ska gå igenom mina toppar och se vad jag kan få ihop! Även barnens kläder som tenderar att ha många fläckar fungerar ju.

  Idag ska jag träffa din guddotter!

  SvaraRadera
 2. Nej, snyggt blir det i stället!

  SvaraRadera
 3. Återbruk är härligt!
  Ekonomiskt, miljövänligt och KREATIVT !!!
  *gillar*

  SvaraRadera
 4. Återbruk ligger ju helt rätt i tiden...och sen kan man ju med gott samvete köpa sig lite nytt!
  /Ann-Britt

  SvaraRadera