Välkommen!

Välkommen till vår blogg som kommer att handla om handarbeten av olika slag, främst stickning, virkning och broderi, men den kan också komma att inkludera allt annat pyssel man kan tänka sig. Vi hoppas kunna inspirera dig till nya projekt.

Hildur

Hildur

måndag 9 maj 2011

Tvåändsstickade vantar!


Jag berättade ju igår att jag stickade vidare på min tvåändsstickning. Detta är långsam stickning, för den som inte provat detta. Att sticka en mudd tog hela dagen igår och då är jag normalt ganska flink med stickorna. Tekniken är annorlunda mot att sticka på vanligt sätt och därför tar det längre tid än om man skulle sticka som vanligt. I gengäld blir resultatet en väldigt tät, kraftig stickning, som jag tror kommer att värma mina frusnar väl nästa vinter.

These are the mittens that I am currently working on. They are made in a technique that is quite time consuming. Yesterday I worked all day with mitten number two and managed only to knit the wrist part. But it is fun and I am happy with the result.

3 kommentarer:

  1. Jättefina! Är det lika svårt som jag fått för mig att det är? Har aldrig provat själv...

    SvaraRadera
  2. Jag tycker inte att det är svårt, men det är annorlunda mot det man är van vid och det tar tid att lära om. Det är en process som man måste bli lite vän med. Men om man ger det lite tid och tålamod, så tror jag att man som jag börjar tycka att det är riktigt kul.

    SvaraRadera
  3. Jag började på ett par förra våren, den första vanten blev klar i helgen!! Men jag har stickat lite annat under tiden. Jag tycker det är roligt med tvåändsstickning!

    SvaraRadera