Välkommen!

Välkommen till vår blogg som kommer att handla om handarbeten av olika slag, främst stickning, virkning och broderi, men den kan också komma att inkludera allt annat pyssel man kan tänka sig. Vi hoppas kunna inspirera dig till nya projekt.

Hildur

Hildur

lördag 18 juni 2011

Barntröjan är färdig!


Äntligen är min sons tröja klar. Veckans projekt är därmed slutfört. Det är på håret med storleken, men några månader ska han väl kunna ha den i alla fall hoppas jag. Färg och modell blev riktigt bra. Jag tycker dock att storleken i mönstret är liten. Stickfastheten stämmer, men jag tycker den blev onödigt kort. Den såg mycket längre ut på bilden och jag har följt de mått som stått angivna där.

Tröjan är stickad i Lucca Fino, som är ett härligt mjukt garn, inte stickigt alls. Perfekt till en barntröja. Drygt är det också, eftersom varje härva innehåller ungefär 400 m garn. Till denna tröja gick det väl åt runt tre nystan + lite annat blått garn som jag hade till resåren. Nu har jag fler nystan kvar och så har jag beställt lite mer av garnet via Sannsticks. Tyvärr går detta garn ur sortimentet och jag kommer att sakna det eftersom det är lite av en favorit. Jag gjorde en sjal tidigare i samma garn och jag älskar den sjalen. Använder den nästan jämt och ständigt.

Blogger strular lite för mig, så inlägget jag gjorde igår, kom idag istället. Därav två inlägg dagen till ära.


3 kommentarer:

  1. Så fin tröjan blev. Stickade mycket till mina barn när de var små, det är roligare än vuxenplagg.

    SvaraRadera
  2. Den ser jättefin ut! Värmer säkert gott nu också när solen är bakom tjocka mörka moln. Lucca fino är ett härligt garn!

    SvaraRadera