Välkommen!

Välkommen till vår blogg som kommer att handla om handarbeten av olika slag, främst stickning, virkning och broderi, men den kan också komma att inkludera allt annat pyssel man kan tänka sig. Vi hoppas kunna inspirera dig till nya projekt.

Hildur

Hildur

måndag 5 mars 2012

Våren är på gång!

Nu vill jag sticka och virka sommarinspirerade saker, men jag har alldeles för många halvfärdiga vinterprojekt för att unna mig det just för stunden. Fram till påsk rensar jag lite bland projekten och hoppas slutföra åtminstone ett par stycken. Kanske repar jag upp några projekt också. Ibland blir det ju inte riktigt som man tänkt sig. 

Ikväll förbereder jag sista kurskvällen för mina duktiga stickelever. Vi ska ha lite gott och blandat. De ska få prova på lite magic loop om de vill. Vi ska kika på lite engelska sticktermer och lite annat som är bra att känna till om man vill prova att sticka efter ett mönster på engelska. Vi ska granska ett mönster lite närmare och prata om vad som är viktigt att känna till när man stickar. Det blir mycket teori denna kväll, men jag klurar även på ett par stickutmaningar för kvällen. Inte kan vi väl bara ha teori heller. De vill säkert sticka ett par varv eller två om jag känner dem rätt. 

1 kommentar:

  1. Tänk om jag hade duktiga mamma i livet, hon skulle kunna förklara så mycket som jag har svårt med vad gäller stickning. Jag lärde mig av henne och hon av sin mor osv så vi stickar helt annorlunda än de flesta vilket gör det svårt att förstå mönster. Ha en trevlig kurskväll!

    SvaraRadera