Välkommen!

Välkommen till vår blogg som kommer att handla om handarbeten av olika slag, främst stickning, virkning och broderi, men den kan också komma att inkludera allt annat pyssel man kan tänka sig. Vi hoppas kunna inspirera dig till nya projekt.

Hildur

Hildur

söndag 28 februari 2010

Pulsvärmare Blonde klara!Snabbt, ganska enkelt och med fint resultat - så tycker jag om Pulsklubbens pulsvärmare "Blonde" för mars. Jag stickade mina i ett Alpacka silk garn, som jag hade kvar efter ett tidigare sockprojekt. Det gick åt väldigt lite garn. För min del inte ens så mycket som det stod i mönstret. De kanske blev lite stora. Om man har smala armar/handleder, så får man nog se upp lite så att pulsvärmaren inte blir för stor. Beskrivningen anger att man ska sticka 6 omgångar mönster, men jag tror att det kan räcka med 5 för ganska många av er, trots allt så är ju både modell och garn lite elastiskt. Jag använde Alpacka garn precis som beskrivningen angav ska kanske tilläggas. Jag kan dock varmt rekommendera att ni provar detta, och för dig, som kanske inte har stickat så mycket tidigare, så kan jag bara säga att det ser svårare ut än det faktiskt är, så gör ett försök. Lycka till!

5 kommentarer:

 1. Vad söta dina pulsvärmare blev, nu ska även jag ta i tu med mina, men vet inte riktigt vad jag ska ta för garn ännu.Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Vad fina dom blev, jag ska ta itu med mina bara jag bestämt mej för vilket garn och färg jag ska sticka i. Ha det bra

  SvaraRadera
 3. Kan absolut hålla med om att 6 mönster kan bli för mycket. Jag repade upp en mönsterrapport så att dom inte ska trilla av. Fin färg du valt, jag gjorde mina i vitt. Trevlig helg!!

  SvaraRadera
 4. Tack för din kommentar om mina vita "Blonde". Jag gillar dina i det fina silkealpackan.

  Trevlig helg!/Sanna

  SvaraRadera
 5. hej hej. jag är ny i pulsklubben och det här är mitt första pulsprojekt.. men, jag fattar inte hur man får till det där strecket som går runt hela.. du skulle inte kunna förklara lite? ha det fint:D

  SvaraRadera