Välkommen!

Välkommen till vår blogg som kommer att handla om handarbeten av olika slag, främst stickning, virkning och broderi, men den kan också komma att inkludera allt annat pyssel man kan tänka sig. Vi hoppas kunna inspirera dig till nya projekt.

Hildur

Hildur

fredag 13 augusti 2010

En sjal - påbörjad och slutförd under sticklägret!


En sak både påbörjade jag och avslutade på sticklägret och det var en smal, lång, silverfärgad sjal. I "godispåsen" som vi fick när vi kom till lägret så låg det ett nystan i silver. Lamé från Madeira. Detta garn är 65% viscose och 35% polyester. Jag funderade lite och pratade lite med några andra stickerskor och kom fram till att en lång smal sjal nog skulle fungera att göra av silvergarnet. Så jag hittade ett mönster och började sticka. Jag har aldrig stickat något silverfärgat förut och skulle nog säga att det inte riktigt är min stil, men den blev faktiskt helt ok. Kanske till något svart på nyår tänkte vi!

På bilden ovan ser ni sjalen tillsammans med ett lila mohair-garn, som jag också fick. Vad jag ska göra av det har jag ännu inte bestämt. Som ni ser på bilden nedan, så kan det vara riktigt avkopplande att sitta och sticka.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar