Välkommen!

Välkommen till vår blogg som kommer att handla om handarbeten av olika slag, främst stickning, virkning och broderi, men den kan också komma att inkludera allt annat pyssel man kan tänka sig. Vi hoppas kunna inspirera dig till nya projekt.

Hildur

Hildur

lördag 11 december 2010

Julstrumpor!För många år sedan, ja det är säkert närmare 20 år sedan, så fanns det ett korsstygnsmönster i en handarbetstidning. Korsstygnsmönstret var gjort efter gammaldags bokmärken av jultomtar. Jag tyckte det var så fint, så jag sparade det och tänkte en dag... Så för knappt tio år sedan kom barnen först den ena och sen den andra. När jag vaknat upp ur den värsta nattvakströttheten, så beslöt jag mig för att göra ett par julstrumpor till mina älskade barn och då plockade jag fram korsstygnsmönstren och gjorde två julstrumpor. Dessa två pryder hemmet varje jul och vi tycker om dem hela familjen. Idag tror jag vi ska ta fram dem och hänga upp dem i väntan på julafton.

5 kommentarer:

 1. Maja och Oscars Faster11 december 2010 10:47

  Jag köpte julstrumpor till mina barn och etablerade "Adventskalender" istället för paketkalender. Så till första advent åker strumporna fram och varje advent ligger en liten present i strumpan. 8 paket istället för 48!

  SvaraRadera
 2. Superb idé! Vi har en paketkalender, men den åker upp ungefär vartannat år (inte i år) och vi har gjort om den så att den inte innehåller en massa saker utan en pepparkaka eller något annat litet.

  SvaraRadera
 3. Verkligen fina julstrumpor!
  De måste man ju hänga fram i tid så man hinner njuta av dem ordentligt!

  SvaraRadera
 4. Vilka snygga julstrumpor!
  Du har något att hämta hos mig, och lägga i din strumpa...Ha en fortsatt trevlig helg!

  SvaraRadera