Välkommen!

Välkommen till vår blogg som kommer att handla om handarbeten av olika slag, främst stickning, virkning och broderi, men den kan också komma att inkludera allt annat pyssel man kan tänka sig. Vi hoppas kunna inspirera dig till nya projekt.

Hildur

Hildur

söndag 16 januari 2011

Veckans UFO v 2 efter!


Denna vecka har jag ett färdigt UFO! Jag trodde inte att det skulle bli så faktiskt, för det kändes som om jag hade en lång bit kvar, men varven blev ju bara kortare och kortare, så på slutet gick det fort. Detta är en Coquille-sjal. Mönstret är gratis och kommer ifrån Knitty. Jag har stickat den i ett sockgarn, Fame Trend, från Marks & Kattens. Coquille-sjalen finns i två olika storlekar och jag gjorde min lite större än den mindre varianten och då gick det åt nästan hela nystanet knappt 90 gram. Ett nystan Fame Trend väger 100g och är ca 400 m långt.



6 kommentarer:

  1. Vad fin den blev. Blev verkligen sugen på att sticka en egen jsal efter det mönstret.

    SvaraRadera
  2. Så fin den blev. Har skrivit ut detta mönster tidigare men den har bara hamnat på "attgöralistan", nu blir jag riktigt sugen.. har nog garn liggandes..

    SvaraRadera
  3. Vacker!
    Och ÅÅH vad kul att bli färdig!

    Själv står jag och stampar just nu...
    Barntröjan är inte färdig än. Det är monteringen. Sydde ena axelsömmen. Sen skulle det stickas halsmudd, vilket gick bra. Sen skulle det vara knappslå, men det vart fel i beskrivningen, så jag fick repa upp en del och göra om och det tog några gånger innan jag blev nöjd. Sen provade jag att virka ihop ärmen, men jag blev inte nöjd, så nu ska jag dra upp det igen och prova att sy ihop... Har inte haft tillräckligt med ork för att sätta mig med det, så jag har gjort annat istället.
    MEN jag ska INTE ge upp! Den SKA bli färdig!!!
    (peppar mig själv...!!)

    Ha en fin vecka!
    Kram!

    SvaraRadera
  4. Så otroligt snygg och stilren! Min ser ju lite vildare ut med alla färger.

    SvaraRadera
  5. Så fin den blev! Jättesnygga färgskiftningar.

    SvaraRadera
  6. Oj oj oj vad snygg den blev! Färgen, formen, allt...

    Kan tyvärr inte på tisdag men om du går någon mer gång så hänger jag mer än gärna på. Kör de varje tisdag eller varannan?

    Ha en bra dag!

    SvaraRadera