Välkommen!

Välkommen till vår blogg som kommer att handla om handarbeten av olika slag, främst stickning, virkning och broderi, men den kan också komma att inkludera allt annat pyssel man kan tänka sig. Vi hoppas kunna inspirera dig till nya projekt.

Hildur

Hildur

torsdag 15 september 2011

Vantarna efter eget huvud!


Nu är vantarna, som är stickade efter eget huvud, klara. Först stickade jag dem och la en fläta mitt på handryggen, samt la in en lite oregelbunden tvist på själva resåren. Sedan tog jag fram en tvättbräda och tovade dem lite lätt. Dels för att få en varmare vante, dels för att krympa dem lite. Avslutningsvis så valde jag att dekorera fläta och resår med några langettstygn i rött. På undersidan av mudden på vantarna finns också en del av resåren broderad med turkost garn. Jag tycker broderiet gjorde vanten snyggare och att det framhävde den vita färgen, som innan nästan såg lite grådaskig ut. Nu känner jag mig nöjd med mitt projekt och tror att jag kommer att få stor nytta av dessa i vinter.


5 kommentarer:

  1. Oj, här hade det verkligen hänt mycket fint! Harunin blev ju hur snygg som helst, och likaså halskanten och vantarna här ovan... Jag gillar! :)

    SvaraRadera
  2. Verkligen vackra!! Tjusigt mönster!

    SvaraRadera