Välkommen!

Välkommen till vår blogg som kommer att handla om handarbeten av olika slag, främst stickning, virkning och broderi, men den kan också komma att inkludera allt annat pyssel man kan tänka sig. Vi hoppas kunna inspirera dig till nya projekt.

Hildur

Hildur

onsdag 14 september 2011

SpedetröjaI måndags på HV-skolan var det dags för oss att prova på och dekorera enligt Spedetröjsmanétraditionr. Vi utgick ifrån en rektangulär stickad bit, där vi klippte en liten halsringning i ena hörnet och så började vi dekorera med sidentyg, band, pärlor och spets. Vissa var väldigt modiga och gick inför starka färger och djärva färgkombinationer. Jag hamnade i något slags gullighetsträsk och kom aldrig upp. Min dekoration är väldigt "snäll och dämpad" men det var så det blev när jag gjorde det första försöket. Riktigt kul var det också. Jag kan verkligen rekommendera att man testar detta på ett par muddar eller en väska eller något annat, för det var underbart att helt förutsättningslöst se vad som skulle växa fram.


Jag fick förfrågan här om dagen om jag tänkte översätt det engelska mönstret på Nemesis-sockorna och svaret är nej, det kommer jag inte. Man ska inte vara rätt för att prova att sticka mönster som är skrivna på engelska. Det finns översättningar för de vanligaste begreppen pånätet och ofta t o m en demonstrationsvideo på YouTube, så det är bar att ta för sig och kasta sig ut på ett nytt stickäventyr.

1 kommentar:

  1. Jag tycker det ser lite svårt ut! Det är nog inget man försöker sig på själv.

    SvaraRadera