Välkommen!

Välkommen till vår blogg som kommer att handla om handarbeten av olika slag, främst stickning, virkning och broderi, men den kan också komma att inkludera allt annat pyssel man kan tänka sig. Vi hoppas kunna inspirera dig till nya projekt.

Hildur

Hildur

lördag 19 mars 2011

Första dagen!

Idag har vi haft montering på schemat hela dagen på monteringskursen. Det var vissa delar som var lite svåra att få till och som krävde en hel del tålamod och koncentration, men vi kom fram till att det var "karaktärsdanande". Det var mycket som var just "karaktärsdanande" idag, så jag undrar hur det står till med vår karaktär egentligen. Tålamod har jag inte gott om. Jag är otålig och vill ha resultat. Det får gärna vara knepigt, men jag måste känna att jag får ett flyt i det jag gör för att känna mig riktigt nöjd. Jag har väl lite att jobba på här helt enkelt. Det är väl också det som gör att jag tycker att det är lite kämpigt med tvåändsstickning. Jag får liksom inget flyt i det jag gör. I morgon är det en ny kursdag och då fortsätter vi med monteringen igen. Jag ska börja med att sticka en snygg rullkant (I-cord). Tror jag gjorde en sådan någon gång på 80-talet, men det var ju ett tag sedan...

Ha en bra kväll. Jag kör lite näverstickning ikväll. Den sjalen får bli ett lördagsprojekt, för jag kan ju inte, som någon sa, vänta ända till nästa år med att sticka vidare på den.

3 kommentarer:

 1. ta näverstickningen till Körslaget jag ska ta fram sockstickningen till det. Ha en mysig kväll

  SvaraRadera
 2. Det låter så roligt med kurs!
  Alla är på kurs utom jag!!
  /Ann-Britt

  SvaraRadera
 3. Härligt med nya kunskaper!

  SvaraRadera