Välkommen!

Välkommen till vår blogg som kommer att handla om handarbeten av olika slag, främst stickning, virkning och broderi, men den kan också komma att inkludera allt annat pyssel man kan tänka sig. Vi hoppas kunna inspirera dig till nya projekt.

Hildur

Hildur

tisdag 20 september 2011

Förgarnsstickning

Jag har börjat sticka lite med det förgarn som jag köpte i somras i Visby. Jag har en tråd förgarn och en tråd entrådigt ullgarn. Jag har valt ett ganska luftigt mönster, så ullgarnet behövs för att förgarnet inte ska gå av. Det blir lite hårt och strävt i karaktären, men jag hoppas det ska försvinna när jag blötlägger den när den är klar och kanske hjälper till med lite såpa. Det är en riktigt snygg dov rosa färg. Nu borde jag skaffa mig en ljusgrå kappa också att ha till. Eller också får jag ge bort den till någon som har en ljusgrå kappa när den är klar.

Att göra an avslutning med fransar längst ner när den är klar skulle vara snyggt, men jag tror inte att förgarnet är tillräckligt starkt för att klara av den placeringen, så jag får hitta på någon annan kant som udd. Något ska det i alla fall bli tänker jag mig. Jag kanske kan göra en avslutande kant i ett helt annat garn. Jag får gräva runt i garnförrådet, så får vi se vad jag hittar där. Nu känner jag kreativiteten sjuda i kroppen. Mot garnförrådet! Vi hörs!

1 kommentar: