Välkommen!

Välkommen till vår blogg som kommer att handla om handarbeten av olika slag, främst stickning, virkning och broderi, men den kan också komma att inkludera allt annat pyssel man kan tänka sig. Vi hoppas kunna inspirera dig till nya projekt.

Hildur

Hildur

tisdag 4 oktober 2011

Kul med stickkurs!

Tänk vad fantastiskt roligt det är att hålla en kurs i stickning för nybörjare. Mina elever är så himla duktiga. De går från klarhet till klarhet och de stickar så himla fint! Jag är jättestolt över deras förmåga att snabbt plocka upp instruktioner. Nu pågår en vantstickning och tre olika typer av halsdukar. Det blir så mycket roligare när man kan börja sticka något riktigt och inte bara en provlapp.

Vi har idag börjat improvisera kring vantstickningen, för att få en lång handskliknande form på den. Vi har hittat ett fint spetsmönster på en halsduk, som vi nu gör om lite för att anpassas efter det garn som vi har. Vi gör om och lite på eget sätt kring en halsduk som ska sys ihop till en stor rund cirkel och som ska snos i ett par varv runt halsen och så följer vi ett halsduksmönster mer eller mindre till pricka. Ja eller den sätter vi egen randning på, så den blir inte heller helt enligt mönstret. Vi har med andra ord varit kreativa värre ikväll! Jag längtar redan till nästa tisdag. Nu ska jag verkligen tänka till på hur jag ska utmana mina elever till nästa gång.

3 kommentarer:

  1. Det är jättekul med stickkurser även om man kan sticka förut. Det finns ju så många olika tekniker, vi fick lära oss näverstickning förra veckan, men jag har inte fått kläm på det riktigt än. Men det kommer säkert!

    SvaraRadera
  2. Vad roligt det låter att hålla en kurs! Fast jag skulle nog aldrig våga... :)

    SvaraRadera
  3. Oj vad duktigt av dej ! Det skulle jag inte fixa men har hållt någon virkkurs dock, lättare tror jag, hehe iaf för mig, det är så mycket inom stickning som jag inte gjort ännu men men man vet ju aldrig, =)

    SvaraRadera