Välkommen!

Välkommen till vår blogg som kommer att handla om handarbeten av olika slag, främst stickning, virkning och broderi, men den kan också komma att inkludera allt annat pyssel man kan tänka sig. Vi hoppas kunna inspirera dig till nya projekt.

Hildur

Hildur

torsdag 6 januari 2011

Jag hade sådana planer för dagen!

Jag hade verkligen planerat hur dagen idag skulle bli. Först skulle jag åka lite skidor, sen skulle jag fixa lite hemma och sen skulle jag delta på eftermiddagens stickcafé och sticka klart herrsockorna. Men nu vet jag inte hur det blir. Vi vaknade galet sent efter att ha kommit hem galet sent ifrån en trevlig middag i goda vänners lag. Efter intagen sen frukost, så började det snöa och nu råder full snöstorm...det där med skidåkning ser ju lite mörkt ut... Att fixa lite hemma och delta på stickcafé ska väl fungera ändå tänker jag, bara vi inte får strömavbrott.

Har ni provat briochestickning? Jag blev så sugen att testa efter att ha sett hårbandet i veckans inlägg på bloggen 365 saker du kan sticka. Jag kanske skulle testa att göra ett mobilfodral eller så, för hårband fungerar inte riktigt på mig. Men det blev en så läcker effekt med två olika färger. Jag tjuvkikade på beskrivningen för att se hur de gjort och det kanske inte är så svårt som det ser ut, man får nog bara vara lite koncentrerad, så att man inte glömmer på vilket varv man befinner sig. Är det någon som testat, som kan berätta hur det gick?

Var rädda om er i snöstormen!

2 kommentarer:

  1. Du har testat på HV. Patent med tvåfärger är ungefär samma sak. Har inte sett just detta mönster men brioches är patent på engelska vad jag har förstått.
    Lycka till!!!!!

    SvaraRadera
  2. Hann aldrig prova just patent i två färger, men det ligger på min "att göra"-lista.

    SvaraRadera