Välkommen!

Välkommen till vår blogg som kommer att handla om handarbeten av olika slag, främst stickning, virkning och broderi, men den kan också komma att inkludera allt annat pyssel man kan tänka sig. Vi hoppas kunna inspirera dig till nya projekt.

Hildur

Hildur

söndag 7 augusti 2011

Mystery Shawl KAL del 1 och 2


Igår satte jag igång med sjal-stickningen från Vickeviras Shawl Knit-a-long. Jag hade inte en susning om vad det skulle bli för sjalmönster innan, så jag fick chansa med garn, men hittills ser det helt fantastiskt bra ut. Sjalen är än så länge ingen traditionell spetsstickad sjal och det känns väldigt roligt. Jag har mest stickat spetsstickade sjalar tidigare. Denna har inslag av flätor och estniska stjärnor (fanns även i bl a laminaria) Jag har valt att sticka min sjal i ett lila Lucca Fino garn 100% merinoull, så den blir hur mjuk och gosig som helst. Nu längtar jag redan efter ledtråd nr 3, så vi får hoppas att den inte dröjer så länge.

På bilden har blixten gjort garnet ljusare än det är i verkligheten, men ni ser ju i alla fall hur fint mönstret är och ni kan säkert ana er till hur ljuvligt garnet är.

2 kommentarer: