Välkommen!

Välkommen till vår blogg som kommer att handla om handarbeten av olika slag, främst stickning, virkning och broderi, men den kan också komma att inkludera allt annat pyssel man kan tänka sig. Vi hoppas kunna inspirera dig till nya projekt.

Hildur

Hildur

onsdag 1 juni 2011

Stickas senaste medlemsnummer!


Idag känner jag för att skryta lite. Jag skrev en artikel till Stickas senaste medlemsnummer. Den handlade om hur det är att gå på HV-skolan. Till hösten ska jag gå en ny kurs på HV-skolan. Den heter Stickresan och jag kommer att gå varannan eller var tredje måndag hela nästa läsår. Det ska bli jättekul. Fortsättningskursen kom jag inte med på, så den får jag ta året efter istället. Det finns alltid en massa att se fram emot!

Det här garnet kom på posten. Visst är det en fin färg. Den är mörkare i verkligheten, men lika ljuvlig som den ser ut på bild. Jag undrar just vad jag ska hitta på med detta garn. Jag läste om en KAL på nätet. Den startar idag och håller på fram till midsommar. Den går vad jag förstår ut på att man påbörjar ett nytt projekt varje dag och så ser man till att avsluta dem allihop innan 31 juli. Man får inte påbörja några jätteprojekt med andra ord om man ska hinna slutföra dem till sista juli. En riktigt galen KAL verkar det vara. Tyvärr är denna KAL på finska och jag som inte alls talar finska har lite svårt att hänga med, men jag tror jag ska testa att hoppa på den i alla fall bara för att det verkar kul. Jag måste ju ändå slutföra en massa projekt till marknaden i sommar, så varför inte.

I wrote an article in the latest issue from Sticka. It was about HV School. I will attend another course there this autumn and next spring and I am really looking forward to it. I received a package yesterday containing this yarn. Isn't the colour beautiful?

There is an absolutely crazy KAL starting today. The goal is to start a project everyday until midsummer, and then try and finish all of them before the 31 of July. I am thinking about if I should try and participate in that KAL. I have to do it on my own though, since the KAL is in Finnish, and I don't understand a word in Finnish.

2 kommentarer:

 1. Garnet är ju från Filtmakeriet i Ljusdal. Det är det spinneri som det var reportage från för några nummer sedan i tidningen Hemslöjden. Det finns en hänvisning till dom på Stickas blogg också.
  Kul att du uppskattade det.

  SvaraRadera
 2. Ja, skryt på du, det är helt okej !! =)
  Kul med artikel och stickkurser å allt!

  Men FY! Vilken KAL ... !! SÅNT får du inte berätta om !!! ;)

  Åååh! Vilken söt å fin lampskärm !!!
  Den lyser ju hur fint som helst!

  Ha en riktigt trevlig långhelg!
  //x-handarbete-pyssel.blogspot.com

  SvaraRadera