Välkommen!

Välkommen till vår blogg som kommer att handla om handarbeten av olika slag, främst stickning, virkning och broderi, men den kan också komma att inkludera allt annat pyssel man kan tänka sig. Vi hoppas kunna inspirera dig till nya projekt.

Hildur

Hildur

torsdag 11 augusti 2011

Nytt garn från Gotland!


Igår tog vi oss en dagstur till Visby och medeltidsveckan. Det blev en tur på marknaden, eller två... barnen fick prova att skjuta pil, lära sig hur man slåss med svärd när man "lajvar" och så fick de prova lite "riktiga" riddarkläder. De var i himlen. Självklart hann vi med lite gott att äta och en tur runt stan också. Jag passade på att göra ett besök i en garnbutik vid Söderport. Först tyckte jag inte de verkade ha så mycket, men så tittade jag närmare och då såg jag att det fanns massor av fint. Det blev därför ett litet inköp. Jag köpte bl a ett nystan med förgarn, som jag varit intresserad av att prova på en tid. Fick tipset att ta en tråd förgarn tillsammans med en tråd entrådigt ullgarn när jag stickar, eftersom förgarnet väldigt lätt går av. Jag har velat prova att sticka med förgarn sedan förra sommaren då Karin hade det med sig till sticklägret och nu har jag alltså chansen.

1 kommentar:

  1. Jag vet inte vad förgarn är för något. Roligt för barnen att få göra saker dom inte provat förut. Det är härligt i Visby! Längesen jag var dit nu.

    SvaraRadera