Välkommen!

Välkommen till vår blogg som kommer att handla om handarbeten av olika slag, främst stickning, virkning och broderi, men den kan också komma att inkludera allt annat pyssel man kan tänka sig. Vi hoppas kunna inspirera dig till nya projekt.

Hildur

Hildur

torsdag 25 augusti 2011

Spinner och spinner!

Jag har ingen spinnrock än som fungerar. Den jag har saknar en väldigt vital del och det lär vara så att det är svårt att få tag i en del som passar just till min spinnrock. Att tillverka en har jag insett också blir en utmaning, som jag inte ska ge mig in på. Någon sa att det fanns en spinndoktor vid Odenplan, men jag misstänker att det kanske är frågan om annan typ av spinning, för jag hittar då ingen.

Så tillsvidare spinner jag på slända och det går det med. Visst går tråden av lite då och då, men inte lika ofta som tidigare och den blir också tunnare och mer jämn än i början. Ibland får jag tyvärr till en klump garn, men det är inte på var och varannan meter längre. Jag skickade efter lite färgad ull av olika kulörter ifrån Åddebo Ull för att ha att öva på, så nu planerar jag att spinna en hyfsat smal tråd i lite olika färgkombinationer. Jag köpte sedan lite vit och lite svart kardad ull av Lena Köster. Jag tänker ta en tråd med färg och tvinna den tillsammans med en spunnen tråd svart eller en tråd vitt. Det ska bli spännande att se hur det blir tillsammans.

Det är faktiskt väldigt kul att spinna och väldigt meditativt. Det kan jag behöva när dagarna är så stressiga som de är just nu. Denna vecka har skolan dragit igång och det är otroligt jobbigt att få ihop det praktiska med barn i olika skolor, jobb och allt annat. Hua! Hoppas det lugnar ner sig.

2 kommentarer:

 1. Det låter roligt att spinna. Jag har aldrig försökt i vuxen ålder. Jag tror att vi fick göra det i småskolan som det hette på den tiden.
  Barn i skola har jag vuxit ifrån men i dag ska jag hämta ett barnbarn i skolan.
  Stressa inte i hjäl dig!

  SvaraRadera
 2. Häftigt, det verkar roligt! Är det svårt?

  (Kan tydligen inte kommentera som vanligt idag...)

  Hedvig, inte anonym

  SvaraRadera